Ervaringen van cliënten

Therapie Den Haag - Therapeut Miranda

Hieronder staan een aantal reviews van cliënten die hun ervaringen met mij en mijn praktijk delen. Als je deze leest, dan krijg je een beter beeld van wat je kunt verwachten.Therapie Den Haag – Miranda

5 / 5 sterren –
“Snel geïrriteerd, gevoel van een druk leven en niet kunnen voldoen aan de verwachtingen van de wereld. Zo zat mijn wereld voor Miranda en na de geboorte van mijn kinderen in elkaar.

In mijn gesprekken met Miranda heb ik geleerd om mijn gevoelens te interpreteren, en om voor mezelf inzichtelijk te krijgen waarom ik niet lekker in mijn vel zat. Nu een half jaar later, ben ik meer op mijn gemak, en kan ik daadwerkelijk genieten van de momenten met mijn kinderen en vrouw… Voor iedereen in huis is het nu een stuk gezelliger geworden.

De drempel om de stap met Miranda te nemen was voor mij heel groot, maar ik ben ontzettend blij dat ik hem heb gemaakt. Haar uitleg, haar voorbeelden en haar inzichten hebben mij geleerd om mijn gevoelens te leren kennen, en hier mee om te gaan.”
Therapie Den Haag – Miranda

5 / 5 sterren –
“We zijn “maar 3x” bij jouw geweest, maar onze relatie is na een behoorlijk diepte punt, door jouw inzichten weer warm, echt, respectvol en vol liefde. Er is weer volop warmte en liefde in ons gezin wat we samen met jouw hebben terug gevonden. Er zit nog een litteken, die af en toe pijn doet, echter we praten veel, doen af en toe de gesprekken die we geleerd hebben. Er is rust en ik weet zeker dat ik verder wil met mijn man. Bedankt!”
Therapie Den Haag – Miranda

5 / 5 sterren –
“De intensiteit van jou coachingsgesprekken vind ik hoog. Je draait nergens om heen en tegelijkertijd zet je alles ook in een juist perspectief. Ik heb mij erg rot gevoeld en daardoor verkeerde keuzes gemaakt.

Mede door de gesprekken met jou ben ik er achter gekomen wat ik echt wil en waar ik tijd en energie in wil stoppen. Mijn vrouw en de kinderen heb ik vreselijk veel pijn gedaan maar terug draaien kan ik het niet. De behoefte om te praten met elkaar is er altijd geweest, maar ik stopte dit altijd weg. Ik duwde dat gevoel weg omdat ik het niet belangrijk vond. Ik duwde mezelf dus steeds verder weg van degene van wie ik zielsveel hou.

Nu praten we veel en open over ons, ons gezin en onze gevoelens. Dat geeft mij een rijk gevoel want hierdoor groei ik weer als mens, hierdoor groeien we samen weer als man en vrouw en hierdoor zie ik onze kinderen open en eerlijk communiceren met ons en elkaar.”
Therapie Den Haag – Miranda

5 / 5 sterren –
“Een huwelijk, 20 jaar oud, twee kinderen. Niet slecht, maar elkaar wat uit het oog verloren. Verschillende interesses. Echt contact maken gaat steeds moeilijker.
En dan, echte crisis, buitenechtelijke activiteiten. Beiden, alhoewel bij de 1 wel veel langduriger en veelomvattender dan bij de ander. Paniek. We willen elkaar niet kwijt, maar lopen helemaal vast in ruzie, verwijten, onmacht en verdriet. Na enkele maanden van crisis vragen we Miranda om hulp. Op dat moment is 1 van ons geneigd de stekker eruit te trekken.

Al in het eerste gesprek raken we de kern. Miranda weet feilloos de verborgen, onuitgesproken pijnpunten in onze relatie en onszelf aan het licht te brengen. Ze confronteert. Is direct. Legt uit. Laat ons zien en ervaren hoe we met elkaar communiceren. Wat we kunnen veranderen.

Een aantal intensieve sessies volgt. We moeten samen en met onszelf aan de slag. Ook thuis. In haar kamer in Spaces is er volledige ruimte voor beiden om alle emoties “er te laten zijn”. Zij is goed in staat ons daarin te begeleiden. Blijft neutraal, maar erg betrokken. Geeft uitleg, maar ook vertrouwen. Geen wollige therapietaal, maar duidelijke woorden. Soms ook met humor.
Na enkele maanden zijn we, dankzij haar hulp, in staat bepaalde patronen te herkennen.

En nu, na een klein jaar, gaan we met overtuiging samen verder. Niet dat alles alleen maar goed is, maar we hebben geleerd elkaar te zien, te verstaan en ook weer te vertrouwen.
Leerzame, intensieve sessies, een huwelijk weer op poten gezet, mede dankzij de goede begeleiding van Miranda. Professioneel, betrokken, duidelijk en direct.”
Therapie Den Haag – Miranda

5 / 5 sterren –
“Wij worstelden met de verloren verbondenheid, de vele ruzies. We zaten op een punt dat we onverschillig naar elkaar werden. Dit leek eigenlijk onmogelijk. De liefde en verbondenheid was zo groot, het zou toch onmogelijk zijn dat dat kapot ging?

Het resultaat van de gesprekken met Miranda was dat wij de verbondenheid weer terug vonden. Miranda hielp ons om weer in contact te komen met elkaar, inzicht in onze eigen rol en elkaars onzekerheden, we hebben geleerd beter naar elkaar te luisteren. En inzicht in de patronen waar we iedere keer weer in vervielen met als resultaat dat wij ons nu weer verbonden voelen, meer tevreden zijn. We hebben elkaar weer gevonden.”
Therapie Den Haag – Miranda

5 / 5 sterren –
“Na bijna 20 jaar huwelijk waren wij zoals dat heet “uit elkaar gegroeid”. We praatten alleen nog over werk, kinderen, huishouden, en dat liep allemaal prima, maar over onze relatie en gevoelens spraken we niet. Maar ik uitte mijn ongenoegen over zijn afwezigheid en gebrek aan aandacht door onaardig te doen als hij thuis kwam. De aandacht die hij wel aan een gezamelijke vriendin schonk was voor mij reden om hulp te zoeken; ik zag mijn huwelijk afbrokkelen en mijn man leek niets in de gaten te hebben en wuifde alle verwijten weg.

Miranda hielp ons het negatieve patroon te doorbreken, door gericht vragen te stellen welke gevoelens het gedrag van de ander opriepen. Daardoor konden we ons in elkaar verplaatsen, en inzien dat we allebei moesten veranderen om het weer leuk met elkaar te hebben. En dat is zeker gelukt.”
Therapie Den Haag – Miranda

5 / 5 sterren –
“De aanleiding waarom ik hulp heb gezocht bij Miranda was omdat ik niet meer gelukkig was in mijn werk. Ik piekerde veel, was onzeker en had continu het gevoel dat ik faalde en niets goed deed. Ik was de passie in mijn werk kwijt geraakt en wilde m’n zelfvertrouwen terug en keuzes maken voor de toekomst. De gesprekken met Miranda hebben mij veel inzicht gegeven in mijn gevoelsleven en ik heb geleerd minder streng te zijn voor mijzelf. Daarnaast heb ik me losgemaakt van patronen en overtuigingen die mij belemmerden.

Uiteindelijk hebben de gesprekken mijn opgeleverd dat ik de stap heb durven nemen om mijn hart te volgen en mijn baan, als regio manager in de Kinderopvang, op te zeggen om zelf aan de slag te gaan als coach. Ook in dit traject is Miranda van grote waarde geweest en heeft ze mij zowel zakelijk als op persoonlijk vlak begeleid en geadviseerd bij de start van mijn praktijk. Miranda is een toegankelijke en betrokken therapeut. Ik kon alles bespreken en voelde me gehoord en erkend. Ik kreeg diverse vormen van begeleiding aangereikt die voor mijn gevoel precies aansloten bij wat ik nodig had.”
Therapie Den Haag – Miranda

4 / 5 sterren –
“Toen ik begin 2015 overspannen raakte was mij al snel duidelijk waar ik de oorzaak moest zoeken: in onverwerkt verleden, recente tegenslagen en ingesleten ineffectief gedrag. Die combinatie maakte dat ik jarenlang glimlachend veel te veel taken op me genomen had, steeds slechter ging slapen, door perfectionisme gedreven werd en voornamelijk werkte voor de goedkeuring van anderen.

Ik ging op zoek naar een goede therapeut en vond bij Miranda een luisterend oor, veel compassie en ook haarscherpe feedback. De gesprekken vonden plaats in een veilige setting zodat geen enkel onderwerp taboe was. Deze tijd voor introspectie heb ik erg prettig en leerzaam gevonden. Miranda heeft me gestimuleerd om ook op andere manieren rust te zoeken en te werken aan persoonlijke groei. Ik heb veel gelezen, nagedacht en geschreven. Ik ben gaan mediteren en heb een mindfulness training gedaan.

Hoewel ik nog niet volledig hersteld ben, ben ik veel milder voor mezelf geworden en heb ik een beter beeld van wat ik wil bereiken in mijn werk en persoonlijk leven. Ik leer gaandeweg wat ik daarvoor moet doen en laten. Al met al sta ik meer ontspannen in het leven, kan ik beter relativeren en geniet ik meer.”
Therapie Den Haag – Miranda

5 / 5 sterren –
“Ik worstelde met een aantal traumatische ervaringen uit mijn jeugd. Miranda hielp me om het gene wat ik heb meegemaakt ook daadwerkelijk te herkennen en te erkennen. Ik wist dat het niet goed met mij ging, maar ik zag er nooit zo de ernst van in. Ik zag alles ook een beetje als “normaal” omdat ik zelf niet beter wist. Ik had altijd alles continu weggestopt, waardoor ik ook totaal niet kon “voelen”. Ik was echt niet meer zo leuk voor mijzelf en voor mijn omgeving. Ik zag nergens meer het positieve van in, alles was negatief. Ik was ook alleen nog maar met mijn werk bezig, zo hoefde ik nergens anders aan te denken.

Zij hielp mij eigenlijk heel goed door mij wakker te schudden. Zij liet mij inzien dat het allemaal helemaal niet normaal is geweest. Ook liet ze mij inzien dat ik mijzelf niet de schuld kon en mocht geven. Zij kreeg dingen bij mij los, die niemand anders ooit los kreeg. Ik werd zelfs een aantal keer erg misselijk, alleen omdat er eindelijk iets gebeurde met mij. Dat ik misselijk werd was eigenlijk juist heel positief, omdat ik eindelijk ging voelen. Maar zij heeft mij ook geleerd dat die angst en pijn een gedeelte van mij is uit het verleden. Ook lukte het mij nooit om te “praten”, omdat ik mensen nooit kon vertrouwen, ook geen hulpverleners.

Miranda nam die angst bij mij weg, er zijn wel degelijk mensen die ik kan vertrouwen.

Ik had nooit gedacht dat ik nog een beetje omhoog zou komen uit die diepe put. Dat het leven meer waard is dan alleen maar werken. Miranda heeft mij meer vertrouwen gegeven in mijzelf en in het leven. Ik heb leren inzien om mijn reactie en problemen in het heden te omcijferen. Want het is erg belangrijk om te weten waarom je op iets reageert, zodra je dat doorhebt is een probleem vaak geen probleem meer. Ook heb ik geleerd dat je mensen in je omgeving niet moet wegduwen maar juist bij je moet houden. Niemand kan het alleen. Stapje voor stapje, met hulp, klom ik iets omhoog.

Ik ben door Miranda een stuk rustiger geworden met mijzelf. Altijd als ik bij haar was, voelde ik mij tijdens het gesprek heel erg rustig van binnen. Het leek alsof alle problemen heel even weg waren. 1,5 uur daar zitten is eigenlijk veel te weinig, de omgeving is erg fijn.

Ik kan nu mijn grenzen beter aangeven. Ook heb ik beter door wanneer het verleden bij mij de leiding wil nemen en ik op dat moment beter die omschakeling kan maken. Als het even niet gaat, dan denk ik vaak aan de woorden van Miranda en wat ik daar geleerd heb. Ik zou iedereen, wat voor probleem diegene ook heeft, aanraden om naar Miranda te gaan. Ze heeft erg veel geduld en veel kennis. Ik was echt niet makkelijk en kon erg tegenstrijdig zijn, maar zij wist er erg goed mee om te gaan. Omdat het praten zo moeilijk voor mij was, schreef ik elke keer een reflexie verslag waardoor ik alles beter kon vertellen.

Zij wist ook precies wat ze het best kon zeggen of hoe ze het best kon reageren om mij iets te laten inzien. Dat is waarschijnlijk geen makkelijke klus geweest om tot mij door te dringen. Af en toe had ik het idee dat Miranda gewoon door mij heen kon kijken. Ze zei soms precies de dingen die ik dacht maar niet zei. Ik had mij geen betere therapeut kunnen wensen en ben blij dat ik Miranda wel heb toegelaten.”


Lees meer ervaringen van cliënten >>
Wil jij ook verandering?

Neem contact op


Therapie Den Haag
Ervaringen van cliënten
De gesprekken vinden plaats in een zeer prettige omgeving en met veel persoonlijke betrokkenheid van Miranda. Lees verder...
Therapie Den Haag
wordt gewaardeerd met 4.9 uit 5 sterren op basis van 15 reviews
Therapie Den Haag
Zuid-Hollandlaan 7
2596 AL Den Haag
Route naar mijn praktijk
Lid van en geregistreerd bij:

vit-rbcz-eft
Top