Kosten

Therapie Den Haag - Therapeut Miranda

Individuele therapie

Individuele therapie:
€ 110 voor een sessie (of intake) van 1 uur (60 minuten) inclusief 21% btw.


Coaching

Particulieren: € 120 per uur, exclusief 21% btw.

Bedrijven: € 170 per uur, exclusief 21% btw.


Relatietherapie

Het tarief voor relatietherapie bedraagt € 190 per 1,5 uur (90 min) inclusief 21% BTW (€ 95,00 per persoon). De betaling is contant of per pin, achteraf krijg je pinbon mee. Tijd voor voorbereiding en afwikkeling zijn inbegrepen in tarief.

Sessies duren 1,5 uur, soms 2 uur, ik reken niet extra als de sessie langer duurt dan 1,5 uur. Het aantal sessies varieert meestal tussen de 5 à 15.

Sommige aanvullende verzekeringen geven recht op (gedeeltelijke) vergoeding van de kosten van relatietherapie.Testimonial
“Voor ons waren de kosten per sessie best aanzienlijk, maar gezien het eindresultaat was het de investering meer dan waard.

Miranda komt snel tot de kern, 4-6 sessies waren al voldoende voor een vergaande en blijvende verbetering. Onze vorige therapeut had veel meer tijd nodig en naast dat het ons niet veel verder bracht, kostte dit uiteindelijk ook veel meer geld.

Al na een paar sessies merkten we dat de communicatie sterk verbeterde en dat we meer aandacht en begrip voor elkaar hadden. We voelen meer verbondenheid en in de omgang is er meer écht contact.”

Pauline en Matthijs
Verhinderd?

Afspraken die minder dan 48 uur van te voren worden afgezegd worden in rekening gebracht.
Als je voor die tijd laat weten, dan kan ik nog iemand anders inplannen.


Vergoedingen vanuit aanvullende zorgverzekering mogelijk

Mijn praktijk wordt vergoed vanuit de aanvullende zorg. Je krijgt per individuele sessie meestal € 50 terug.

De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het aanvullende pakket dat je hebt gekozen. Je kunt dit na kijken op https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/psychotherapie.

Informeer altijd vooraf bij jouw zorgverzekeraar naar de exacte voorwaarden. Omdat mijn behandeling onder Natuurgeneeswijzen/Alternatieve zorg valt betaal je geen eigen risico. Hierdoor ben je soms goedkoper uit dan met reguliere zorg uit de basisverzekering.

Wil je precies weten hoe het bij jou zit? Bel dan met je verzekeraar en vermeldt dat mijn praktijk valt onder Natuurgeneeswijzen, dat het gaat om Integratieve Therapie, en dat ik aangesloten ben bij de VIT en de RBCZ, en vermeld daarbij eventueel mijn AGBnummers.

Persoonlijk AGB nr: 90106305.
Praktijk ABG-nr: 90065524.

Je zorgverzekeraar kan je dan precies vertellen op welke vergoeding je recht hebt!

Let op: waar therapie voor vergoeding in aanmerking komt, wordt coaching, relatietherapie en wandeltherapie niet meer vergoed door de zorgverzekeraar.


Vergoeding vanuit basisverzekering vervallen

Vergoeding voor relatietherapie vanuit de basisverzekering is sinds 2013 vervallen. Een verwijzing van de huisarts geeft sindsdien geen recht meer op vergoeding vanuit de basisverzekering en is niet meer nodig.


Geen invloed op eigen risico

De kosten voor relatietherapie hebben geen invloed op jouw eigen risico. Het eigen risico heeft betrekking op de basisverzekering en niet op de aanvullende verzekering van waaruit je relatietherapie vergoed kan krijgen.


Ben je ondernemer?

Voor ondernemers geldt dat sessies als persoonlijkheidsontwikkeling onder beroeps- of bedrijfskosten aftrekbaar zijn als de problemen ook werk-gerelateerd zijn. Je kunt de BTW verrekenen en de sessies aftrekken. Hierdoor betaal je iets meer dan de helft netto.

Lid RBCZ, licentienr.: 190005R. Lid van de VIT, liscentienr. 260.08.A. KvK handelsregister: 27353277.


Registraties

  • Lid van de Vereniging van Integraal Therapeuten (V.I.T.) onder lidcodenummer 260.08.A.

  • Geregistreerd en ingeschreven in het RBCZ-register, Registertherapeut RBCZ onder licentienummer 190005R.

  • AGB code 90106305/ AGB code praktijk 90065524.

  • Gecertificeerd advanced relatietherapeut Emotionally Focused Therapy (EFT) bij International Centre for Excellence in Emotionally Focused Therapy (ICEEFT).

  • CRKBO-geregistreerde Wandelcoach Opleiding® van Het Coach Bureau afgerond.

  • De Praktijk voor Therapie & Coaching voldoet aan de richtlijnen van de European Association for Psychotherapy (EAP).

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust even contact met mij op.

Miranda

Neem contact opKlachtrecht

Onverhoopt een klacht waar we samen niet uitkomen?

Ik ben aangesloten bij SCAG, hét gespecialiseerde centrum voor klachten- en geschillenafhandeling in de complementaire gezondheidszorg. Ik maak gebruik van het register voor Veilig Incident Melden (VIM), zoals de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) ook voorschrijft.

Alle therapeuten, aangesloten bij de beroepsvereniging VIT, zijn gehouden aan de richtlijnen van de Beroepscode. Voor het klachtrecht vallen zij onder de Wkkgz en heeft de VIT de uitvoering hiervan met een klachtenfunctionaris geregeld.

Mocht u onverhoopt klachten hebben, kunt u zich voor het klachtrecht wenden tot de beroepsvereniging (www.vit-therapeuten.nl). Het tuchtrecht is geregeld via RBCZ, stichting TCZ Tuchtrecht Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (www.rbcz.nu).


Therapie Den Haag
Ervaringen van cliënten
De gesprekken vinden plaats in een zeer prettige omgeving en met veel persoonlijke betrokkenheid van Miranda. Lees verder...
Therapie Den Haag
wordt gewaardeerd met 4.9 uit 5 sterren op basis van 15 reviews
Therapie Den Haag
Zuid-Hollandlaan 7
2596 AL Den Haag
Route naar mijn praktijk
Lid van en geregistreerd bij:

vit-rbcz-eft
Top